top of page
Ine Croughs

Kennismaking Ine Croughs

Mijn naam is Ine Croughs, ik ben Overheidsgeregistreerd Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut en GZ-Psycholoog.

Net als de droom om een eigen praktijk te beginnen, wilde ik al op zeer jonge leeftijd in de hulpverlening. De decaan op school vertelde me dat ik dan klinisch psycholoog kon worden. Zodoende kwam ik in Utrecht terecht waar ik in 1990 afstudeerde als basis psycholoog.

Mijn eerste werkervaring deed ik op tijdens mijn eenjarige stage bij de Riagg.

Na mijn afstuderen heb ik twee jaar gewerkt bij een eerstelijnspraktijk met als specialisme seksuele problematiek en relatie-problematiek. Hierna heb ik zes jaar bij de Koninklijke Landmacht gewerkt, waar mensen met allerlei problemen geholpen werden, zoals depressie, angstklachten, hyperventilatie, relatieproblemen, onzekerheid, overspannenheid, verwerkingsproblemen, trauma’s enzovoorts. Tegelijkertijd volgde ik de RINO-opleiding en werd ik opgeleid tot Klinisch Psycholoog. De opleiding GZ-Psycholoog en Psychotherapie zat hierbij ingesloten. In 1998 ben ik bij Winnock gaan werken. Dit bedrijf biedt een intensieve multi-disciplinaire behandeling op cognitief gedragsmatige wijze bij werkverzuim met als doel verbetering van de fysieke en mentale gezondheid en het hervatten van het werk. Ik heb hier twaalfeneenhalf jaar met veel plezier gewerkt. In dit bedrijf heb ik veel ervaring opgedaan met mensen met psychische en somatische klachten, zoals rugklachten, nekklachten, whiplashklachten, chronische vermoeidheid, overspannenheid, burnout en werkproblemen. Daarnaast was ik projectleider van het overgewichtprogramma ter bevordering van vitaliteit en een gezond eet- en leefpatroon.

In 2010 heb ik de stap gewaagd en ben gestart met mijn eigen Praktijk. Tot nog toe werk ik hier met veel plezier en word ik nog steeds gelukkig van het gelukkig maken van anderen. Ik ben me de laatste jaren steeds meer gaan toeleggen op persoonlijkheidsproblematiek (patronen waarin je dingen ervaart, over dingen denkt en waarop je reageert), wat vaak van grote invloed is op bovengenoemde klachten. Verdere verdieping van mijn kennis en kunde over beïnvloedingsmanieren vond ik in de schematherapie. Ik vindt het een zeer prettige en warme manier van werken, het geeft veel duidelijkheid en ruime hulpmiddelen om tot de gewenste veranderingen te komen. 

Lidmaatschappen:

Lidmaatschap EMDR vereniging (Eye Movement Desentisation and Reprocessing)

Lidmaatschap EFT-vereniging (Emotional Focused Therapie)

Lidmaatschapp LVVP (Landelijke vereniging vrijgevestigde Psychotherapeuten en Psychologen)

Lidmaatschap vereniging Schematherapie (Senior)

Overheidsregistraties:

BIG registratienummer Klinisch Psycholoog en GZ-psycholoog: 79048910225

BIG registratienummer Psychotherapeut: 99048910216

bottom of page